valibuk.net

A place for opinions and notes of a valibuk.

Back from Australia and New Zealand / Späť z Austrálie a Nového Zélandu

Tagged with: — ondrej at 5:10 pm on Saturday, December 23, 2006

I am at home already two weeks, but I did not have time to add any new post here. I was really tired first week, I slept everywhere. And the last week… I tried to pick out the best photos… and preparing xmas presents, of course :)

Both countries are beautiful, both have its unique charm. But I like New Zealand more — probably because it remind me my home land (Slovakia).

If you have a possibility to go there, I can only warmly recommend it. Good luck :)

#

Už sme doma dva týždne a až teraz som sa k dostal k písanu na blogu. Prvý týždeň po príchode som len spal (chodil som aj do práce, ale tam som taktiež podriemkával :). Druhý týždeň som triedil fotky a pripravoval darčeky na Vjanoce.

Obe krajiny sú nádherné, každá ma svoje čaro a zvláštnosti. Nový Zéland sa mi páči viac — asi preto, lebo mi pripomína rodnú hrudu :)

Austrália je krajina dlhých vzdialeností, dlhých rovných pustých ciest, miest s mrakodrapmi a nádhernými parkami (Melbourne, Brisbane, Adelaide, Sydney), vysušených slaných jazier (Kangaroo Island), hustých pralesov (Daintree Forest), “akváriovo” pestrofarebnej veľkej koralovej bariéry i pláží s snehovo bielym pieskom (Whitsunday Islands), obrovských zvetraných skál (Remarkable Rocks na Kangaroo Island) a k tomu najväčší pieskový ostov (Fraser Island) a všade prítomné BBQ grily. Aha, zabudol som na kvantá kengúr (žial, prvú kenguru, ktorú uvidíte, bude zrazená na/pri ceste), uškriekaných papagájov, roztomilých medvedíkov koala a tuleňov. Neboli sme síce vo vnutrozemí, ale Kangaroo Island je jedno z najkrajších miest dovolenky.

Nový Zéland tvoria ľudnatejší a vulkanický (kúpanie sa v termálnej vode v chladnom počasí) ale stále krásne zelený severný ostrov a kľudnejší južný ostrov s prekrásnymi fjordami (Milford Sound), jazerami (odporúčam cestu z Haast do Wanaka) či ľadovcami (Franz Josef). Často máte pocit, že cestujete vo Vysokých Tatrách či Alpách (cesta na Milford Sound), roztomilé sú turistické mestečká (Queenstown) či krajina na úplnom juhu (Scenic Route). A k tomu milióny ovečiek (predstavte si zelený kopec obsypaný bielymi chumáčikmi :).

Ak máte možnosť, odporúčam. Držím palce :)

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • del.icio.us
  • DZone
  • Digg
  • Reddit
  • Technorati
  • Furl
  • NewsVine
  • Slashdot
  • Ma.gnolia
  • StumbleUpon

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Comment Preview


commercial break :)

Make an account on slicehost.com -- a really good hosting where you have your own virtual machine. I installed Gentoo there = I like it very much ;)